Самостоятелен монтаж

Самостоятелен монтаж

Монтажът на инфрачервените радиатори Almac е много лесен. Разработената конструкция на отоплителното тяло позволява максимално да се съкрати времето за монтаж и да изключат погрешните действия.

Монтаж на инфрачервено отоплително тяло:
1.Поставете в улия двата окачвача.
montaj 1  montaj 2

2.Закрепете на тавана двете кукички на разстояние 500 – 1300 мм (в зависимост от модела) и окачете отоплителното тяло. Ако тавант Ви е изработен от PVC панели, полистеронови плочки или е окачен таван, разстоянието от отплителното тяло и атвана трябва да е не по малко от 15 см. В този случай можете да използвате декоративна Для этого можно использовать декоративную верига или въже.

montaj 3  montaj 4

3.Подключете отоплитленият уред към електрическата мрежа. За това е необходимо да оголите изолацията на фазата и нулата на кабела с един сантиметър и да ги подпъхнете в автоматичните клеми (сивите клеми – «фаза» и «нула», полярноста не е от значение. Заземяващият кабел трябва да зекрепите с самонарязващ болт към корпуса. Дължината на кабела трябва да съответства на дължената на трасето, като се земе и запас 0,5 – 0,7м (за свързване с термостата и разпределителната кутия или контактът).

montaj 5

Ако монтажът на инфрачервеното отоплителн отяло се извършва в готово отрмонтирано помещение, кабелът можете да скриете в пластмасови кабел канали. Съветваме Ви да използвате кабел канали с двойно заключване.

4.Монтаж на стена е възможен. Ако решите да монтирате на стена, трябва да помолите да Ви изпратим планки за такъв монтаж или да си ги закупите. За монтаж на стена се използват ъглови планки 75 мм на 75 мм с отвори за болтчета, две болтчета и две гайки.

IMAG1496  IMAG1497

От едната страна планките се огъват под 45 градуса и се монтират на стена, като първата дупка на планката се пробива на разтояние от 20-25 сантиметра от тавана и с разтояние от 50 до 130 сантиметра между тях (в зависимост от модела отоплително тяло) . Към огънатите страни на планките се закрепва отоплителното тяло, като предварително се поставят включените в комплект окачвачи.

Монтаж на терморегулатор IMIT TA3:
1.Необходимо е да изберете мястото за монтаж на терморегулатора там, където се съхранява средната температура на цялото помещение. Избягвайте монтажа близко до врати, прозорци, източници на топлина, а също така положения с излишек или пълно отсътствие на достъп на въздух. Терморегулатора се монтира на височина от 1,5 м от пода. Свързването става като се прекъсва фазата, съгласно схемата по долу.

2.Между стената и терморегулатора е желателно да сложите фолирана топлоизолация с дебелина 3 – 5 мм, за да не влияе температурата на стената на точната работа на терморегулатора.

Всички свързвания е необходимо да се извършват при изключено електричество. Необходимо е дапомните, че натоварването на механичният терморегулатор не трябва да надвишава допустимите значения (IMIT TA3 – 16 А / 3000 Вт). Ако натоварването е по-голямо в необходимо да се използва контактор или да се използват повече терморегулатори (можете да ги сложите един до друг,като разпределите напрежението по равно).
shema imit