Инфрачервени отоплители. Повишаване ефективността на отопление.

Инфрачервени отоплители. Ефективност 1

Използването на електрически нагреватели е най лесният начин за създаване и поддържане на удобен микроклимат.На пазара има огромно количество оборудване и вие можете да изберете правилното устройство,само ако вземете под внимание съвкупността от различните хюанси.

Всички нагреватели са разделени на няколко типа:конвекционални и инфрачервени.Всеки тип има предимства и недостатъци,които трябва да се вземат предвид при извършване на покупка.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РАЗЛИКИТЕ

1.Конвекционни нагреватели:

Представени са в широк асортимент. Към тази категория се отнасят маслените радиатори, конвекторите, топлинните вентилатори и др. Оборудването им е съсредоточено върху загряването на въздуха, след което се прехвърля топлина от тавана към пода. Основната концентрация топлина се намира в горната зона на помещението. Докато въздухът загрява цялото помещение, топлината ще се усеща само в непосредствена близост до нагревателя. Купувачите трябва да се примирят с факта, че постигането на необходимия  температурен режим ще изисква значително време. Човек не може да не обърне внимание и надруг важен аспект-по-голямата част от тези уреди изсушават въздуха. Освен това тези уреди трябва да се поставят така,че да не се счупят, както и да се гарантира безопасността на малките  деца, които могат да се изгорят на много нагорещената повърхност.

2.Инфрачервени нагреватели:

Предназначени са да създават комфортна стайна температура, която не надвишава 26градуса, което елиминира изсушаването на въздуха.Този тип оборудване спестява до 50% от енергията в сравнение с другите видове електрически нагреватели със същата консумация на електроенергия.

Използването на по-малко енергия се постига без да се губи качеството на отоплението поради ефективно използване на ресурсите. И в допълнение-затопля се помещението и предметите, намиращи се в него, а не въздуха

Инфрачервените нагреватели се ползват със заслужена популярност. Станали са неизмени компоненти към домашния интериор, заедно с компютри, хладилници и т.н.