Самостоятелен монтаж на Стъклени инфрачервени нагреватели ILMIT TGlass

Монтажът на инфрачервените нагреватели ILMIT е изключително лесен. Разработената конструкция на отоплителното тяло позволява максимално да се съкрати времето за монтаж и да се изключат погрешни действия.
Заедно с отоплителното тяло в опаковката е включен и инсталационен комплект, съръджащ:

– монтажни планки за стена / таван – 2бр.

– болтове с назъбени шайби и крилчати гайки – 2бр.

– дюбели – 4бр.

– винтове – 4бр.

– шестограм – 1бр.

okachvavhi-stakleni-otoplitelni-tela3

Монтаж на инфрачервено отоплително тяло:

1. Фиксирайте и затегнете с помощта на шестограма предварително поставените метални планки – тип „уши“ на гърба на отоплителното тяло.

okachvachi-stakleni-otoplitelni-tela-2

2. Монтаж на Таван и Стена:

Инсталационният пакет от серията ILMIT TGlass е напълно универсален и позволява монтирането с едни и същи окачвачи, както на таван така и на стена. При монтиране на отоплителното тяло на тавана минималното разстояние до него следва да бъде не по – малко от 50мм, а близостта до други предмети или стени не – малка от 50 см.

От друга страна, ако предпочетете монтаж на стена, имайте предвид, че минималната височина на монтаж на отоплителното тяло в този случай е 180 см от пода и отново близостта до други предмети или стени не – малка от 50см. След това можете да преминете към монтирането на металните планки към тавана или стената, като имате предвид, че разстоянието между предварително фиксираните за отоплително тяло метални планки – тип „уши“ е еднакво за цялата серия ILMIT TermoGlass, а именно 77,5 см.

Инфрачервеното отоплително тяло се закрепя към монтажните планки посредством включените болтове с крилчати гайки, като от страната на гайката сложете стоперна шайба също. Този тип на окачване позволява отоплителното тяло да бъде поставено под определен ъгъл. Производителят препоръчва този ъгъл да бъде около 45˚.

Infrared Heater ILMIT TGlass-5 Mounting
Инфрачервено отопление Ilmit

3. Включване на отоплителния уред в електрическата мрежа:
За целта е необходимо да разполагате с кабел ШВПС с три проводника 3 и сечение на проводниците 1.5mm (по препоръка на производителя) . Заголете изолацията на фазата, нулата и заземителния кабел с приблизително 0.5 мм. Стиснете и свалете капака за достъп до клемният блок. Свържете трижилният кабел с клемата, като следвате последователността на свързване на етикета, залепен върху нея. Дължината на захранващият кабел следва да съответства на дължината на трасето, като бъде взет и запас от 0,5 – 0,7м ( за свързване с термостат и разпределителна кутия или контакт ) .

Ако монтажът на инфрачервеното отоплително тяло се извършва в готово отремонтирано помещение, кабелът можете да скриете в пластмасови кабел канали. Съветваме Ви да използвате кабел канали с двойно заключване.

Infrared Heater ILMIT TGlass-5 Connectors

Монтаж на терморегулатор:

1. Необходимо е да изберете мястото за монтаж на терморегулатора там, където се съхранява средната температура на цялото помещение. Избягвайте монтажа близко до врати, прозорци, източници на топлина, а също така и в положения с пълно отсъствие на достъп на въздух. Терморегулатора се монтира на височина от 1,3 м от пода. Свързването става съгласно монтажната схема на производителя. като се прекъсне фазата, съгласно схемата по долу.

2. Ако терморегулатора е за стенен монтаж, между стената и терморегулатора е желателно да сложите фолирана топлоизолация с дебелина 3 – 5 мм, за да не влияе температурата на стената върху точната работа на терморегулатора.

Cewal RQ10 начин на свързване

3. Всички свързвания е необходимо да се извършват при изключено електричество. Необходимо е да знаете, че натоварването на терморегулатора не трябва да надвишава допустимите стойности посочени в спецификацията на производителя (например натоварването на терморегулатор CEWAL RQ 10 е 16A, тоест той може да захрани уреди с номинална мощност 3500 W ). Ако натоварването е по – голямо е необходимо да се използват повече на брой терморегулатори или уредите да се свързват посредством отделни прекъсвачи контролирани от терморегулатора ( можете да ги сложите един до друг, като разпределите напрежението по равно ) .